به مناسبت روز جهانی کار، نشست سه جانبه بین مقامهای امارت اسلامی افغانستان و سازمان جهانی کار برگزار شد، در این نشست گفته شده است که بیکاری یک معظل جهانی است، باید به آن رسیدگی شود.
به گزارش افغان نیوز؛ نشست سهجانبه به مناسبت روز جهانی کار و کارگر امروز (یکشنبه، ۱۶ ثور) با حضور مسوولان حکومت سرپرست، سازمان بینالمللی کار و اتحادیههای کارگری در کابل برگزار شد.
محمد زاهد جان آغا، معین وزارت کار و امور اجتماعی در این نشست بر حمایت و تأمین حقوق کارگران تأکید کرد.
او گفت بیکاری معضل جهانی است و برای کاهش میزان بیکاری در کشور با همکاری نهادهای بینالمللی تلاش میکنند.
رامین بهزاد، هماهنگکننده ارشد سازمان بینالمللی کار در افغانستان، در این نشست گفت سالانه هزاران کارگر در جهان به خاطر عدم مصوونیت جان خود را از دست میدهند.
او گفت باید شغل و فضای مناسب برای کارگران فراهم شود.
در همین رابطه ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید، وزارت کار و امور اجتماعی نشست ایجاد فرصتهای کاری را در ولایت کندهار برگزار کرده است.
به گفتهی مجاهد، در این نشست روی رفع بیکاری، ایجاد شرایط بیشتر کار، تشخیص علل بیکاری، کاهش سطح بیکاری، اولویتدهی به کارمندان افغان نسبت به کارمندان خارجی و لازمیکردن رعایت حقوق کارگران پرداخته شده است.
سخنگوی امارت اسلامی همچنان گفته است، اخذ جواز کار برای اتباع خارجی که از سوی صنعتکاران بهعنوان کارمند استخدام شدهاند، کاهش واردات و افزایش استفاده از تولیدات داخلی و چگونگی معیاریسازی و مصوونسازی کالاهای وارداتی از نگاه کیفیت نیز در این نشست مورد بحث قرار میگیرد.
این در حالی است که مقامهای ا.ا میگویند که بیکاری میراث حکومت قبلی افغانستان است و حکومت سرپرست توان حل این مشکل را ندارد.
با این حال، معاون سیاسی ریاستالوزرا ا.ا در دیدار با رییس بخش آسیایی کمشنری عالی سازمان ملل متحد گفته بود که فقر و بیکاری میراث حکومت پیشین افغانستان است و ا.ا توان حل این مشکلات شهروندان را ندارد.
معاون سیاسی ریاستالوزرای ا.ا این اظهارات را در دیدار با هایکیونگ جون، رییس بخش آسیایی کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان بیان کرده است.
به گفته معاون سیاسی ریاستالوزرا، از بین بردن فقر و گرسنهگی در کشور به زمان و امکانات بیشتر نیاز دارد. وی خواستار کمکهای جهان در این زمینه شد.
بر اساس خبرنامه، معاون سیاسی رییسالوزرای با اشاره به مهاجرتهای غیرقانونی شهروندان افغان به ایران و پاکستان افزوده است که نهادهای بینالمللی با نشر گزارشهای «نادرست» از وضعیت افغانستان، سبب تشویق مردم به مهاجرت غیرقانونی شدهاند.
مولوی عبدالکبیر تاکید کرد که پناهجویان افغان از ایران و پاکستان بهگونه اجباری اخراج شدهاند.
در همین رابطه خانم کیونگ جون در این دیدار خاطرنشان کرد که بازگشت کنندهگان افغان از ایران و پاکستان با شرایط دشواری دستوپنجه نرم میکنند.
وی افزود: «بازگشت کنندهگان با فقر و بیکاری روبهرو هستند، خشکسالی و سایر رویدادهای طبیعی نیز زندهگی آنان را تهدید میکند».
این مقام سازمان ملل خواستار همکاری حکومت سرپرست و نهادهای بینالمللی در زمینه کاریابی و رفع نیازهای آموزشی، صحی و سرپناه به بازگشت کنندهگان شده است.
این درحالی است که وزارت اقتصاد ا.ا در خبرنامهای گفته است که دین محمد حنیف، سرپرست این وزارت با های کیونگ جون رییس عمومی دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای آسیا و اقیانوسیه و هیات همراهاش دیدار و گفتگو کرده است.
در این خبرنامه آمده است که آقای حنیف به همکاری و هماهنگی نهادهای مددرسان با ادارههای سکتوری به هدف اجرای پروژهها به افراد نیازمند و مناطق آسیبپذیر تاکید کرده است.
بر بنیاد این خبرنامه، خانم جون از تداوم کمکهای بشری به مهاجران بازگشتکننده به کشور اطمینان داده و تاکید کرده است که این سازمان کمکهای بشری خود را برای پناهندگان افزایش میدهد.
در خبرنامهآمده است که در این دیدار درباره، بهبود عرضه خدمات و تسریع فعالیت کمکهای بشری و انکشافی برای عودت کنندهها و مهاجرانی که از کشورهای همسایه به افغانستان باز میگردند گفتگو شده است.
پیام ها